Home - Agenten - Contact

Pioenen

De pioen is een zeer populair seizoensproduct. Door de aanplant van vroege tot late soorten kan er lang geoogst worden. De meeste pioenen worden gewoon buiten geteeld. Ook wordt het seizoen vervroegd door “wandelkappen”en rolkassen. Het telen van pioenen in een vaste kas vereist goede voorlichting: Pioenen groeien en bloeien optimaal indien ze ca. 50 nachten een temperatuur lager dan +5 % Celsius hebben gehad en dat haalt men in de kas in onze Nederlandse winters meestal niet. Er zijn echter soorten met minder koude behoefte. Aanplant van de juiste soorten in een kas bepaalt of u jaarlijks succes zult behalen. Door aanplant van Pioenen in meer zuidelijk gelegen delen van Nederland, in België of nog meer zuidelijk gelegen landen kan er vaak vroeger geoogst worden, dit resulteert soms in een verdubbeling van de toch al zeker niet slechte “gewone”prijsvorming op de veilingen.

Foto's van links naar rechts: Duchesse de Nemours, Red Charm en Angel Cheeks

Kolster BV is één van de grootste leveranciers van pioenen voor de snij in Nederland. Binnen ons bedrijf is Robert-Jan Kolster specialist op dit gebied. Hij kan u uitstekend voorlichten over een goed snij-sortiment voor uw grond en regio. Het is belangrijk naast de prijsvorming ook de productie van een soort te kennen: Sommige pioenen, die meestal ook nog eens duur zijn in de aanschaf en goed opbrengen op de veilingen, geven na drie jaar nog steeds maar enkele stelen, waar andere soorten dan al acht of meer stelen produceren.

Foto's van links naar rechts: Coral Charm, Pillow Talk en Big Ben

Indien u belangstelling voor de pioenenteelt heeft kunt u naast onze volledige catalogus ook onze folder “The Magical World of Paeonia” aanvragen. (U kunt ook gewoon vragen naar de pioenenfolder). Deze bevat meer dan 70 kleurenfoto’s van bekende en minder bekende pioenen voor de snij.

Interesse in tuin/terrasplanten? Kijk dan op: www.magicalworld.eu