Nieuws

Prijspraatje 2017

PRIJSPRAATJE

Het is nu een tijd met betrekkelijk weinig aanvoer vanuit Nederland.

De sneeuwbal (Viburnum) is wel begonnen en Exochorda zal er ook wel wat op de markt komen binnenkort. Uiteraard is er wat import van hortensia (de prijsvorming is niet echt te achterhalen, daar soorten slechts door één kweker worden aangevoerd en ze dan niet worden weergegeven.

Opvallend is de meer dan uitstekende prijsvorming van nu nog geveilde Ilex verticillata in goede kwaliteit: Dit doet tussen de 2 en 3 euro. Oorzaak is waarschijnlijk de toenemende vraag uit China voor het Chinese Nieuwjaar (rond begin februari meestal). In China willen ze rood, andere kleuren zijn niet aan de orde. Het is echter wel de kunst om nu takken te leveren die nog harde bessen hebben, anders zal het transport uitmonden in een drama. Met deze (zeg maar) dubbele prijsvorming wordt koelen een optie, wij doen dit altijd voor de IPM tentoonstelling en hebben daar al enige jaren superkwaliteit staan. Het is een kwestie van op de juiste tijd knippen en op de juiste manier koelen, men kan ze dan zelfs goed houden tot de moederdag in mei!!

Importhypericum doet op dit moment rond de 20 cent.

De eerste Pioenen van dit jaar doen maar liefst rond 2,40

Viburnum opulus Roseum gaat deze week voor rond de 77 cent weg.

Forsythia zit de laatste jaren ook weer in de betere hoek met nu rond de 68 cent, ook hier is het Chinese Nieuwjaar een belangrijke factor.

 

amarant 6
roseum.jpg 12 1
exochorda