Toelichting snijheesters

Graag geven we u wat meer informatie over de teelt van snijheesters. De teelt van snijheesters is een vrij nieuwe, jonge teelt binnen de bloemisterij. Dankzij de opkomst van het gemengde boeket in de negentiger jaren is het product populair: U koopt tegenwoordig niet enkel en alleen een bos bloemen, maar een bos gemengd met blad en besproducten, dit zijn snijheesters en dat is waar wij in veredelen. Deze trend is in Nederland begonnen en breidt zich uit over de gehele wereld, in vele landen (als het oostblok, Rusland, Azië en de Verenigde Staten) zijn veel van deze producten nog minder bekend of zelfs onbekend, daar koopt men nog een simpele bos bloemen.

Wat kan de snijheester teelt voor u betekenen: Een aantrekkelijk (neven)inkomen naast hetgeen u reeds doet. Diverse bedrijven in de agrarische sector zijn zelfs volledig overgeschakeld op snijheesters. Voor een volledig inkomen kan 1-2 ha. al voldoende zijn, afhankelijk van het aangeplante sortiment. Het geplante materiaal kan vele jaren gesneden worden, sommige soorten zelfs wel meer dan 50 jaar!

sedum-magical-lizzy
ilex-verticillata-magical-times
skimmia-magical-pink

Foto's van links naar rechts: Sedum Magical Lizzy, Ilex vert. Magical Times en Skimmia jap. Magical Pink.

Voordeel van de snijheesterteelt ten opzichte van bloementeelt is de lange oogstperiode: U heeft over het algemeen vrij lang de tijd om uw product te snijden. De afzet gaat in Nederland bijna altijd via de veilingen, in het buitenland vindt meer directe verkoop plaats. Sinds enige jaren hebben we naast de gratis persoonlijke en telefonische begeleiding ook voor de Nederlandstalige klanten de wekelijkse teeltbegeleiding via internet, hiermee wordt u wekelijks gewezen op de zaken, die op dat moment voor uw teelt actueel zijn (zoals gewasbescherming, bemesting, snoei, onkruidbestrijding etc.) Aan de hand van uw grond, tijd en mogelijkheden kan een offerte-plan van snijheesters opgesteld worden met oogstprognoses.

Zelf bezitten we 6,5 ha. kwekerij waarop de diverse teelten te zien zijn, u bent van harte welkom op ons bedrijf om eens te zien hoe alles in zijn werk gaat. Maak wel even een afspraak, zodat wij ook voldoende tijd voor u kunnen nemen!

Alleen succesvolle klanten blijven terugkomen, dus feitelijk hebben we dezelfde belangen.

Hopelijk tot ziens,

Kolster BV Snijheesters

viburnummagicalred
delphiniummagicalstarlight
helleborusmagicalmoonshine