Nieuws

Uitnodiging Hortensia-veredeling

Net zoals de voorgaande jaren nodigen we u graag uit voor een kijkje in onze veredelingskassen. Deze open dag van de hortensia “Magical” veredeling zal plaats vinden op zaterdag 10 juni 2017 vanaf 9.30 tot ca. 17.00 uur. U kunt onze ca. 300 nieuwe codes bewonderen in de koude kas, deze zijn naast “gewoon” ook geblauwd te bekijken. Alles staat ook dit jaar weer aan druppelaars in een 5 liter pot op ruimte, waardoor de bloemen beter tot hun recht komen.

De zaailingen staan wegens ruimtegebrek elders, hiervan zullen echter ook planten te zien zijn, evenals waarschijnlijk de meeste van de allernieuwste geselecteerde codes uit de 11.000 nieuwe zaailingen.
De snoeiproef (gesnoeid rond 1 januari, waarin ook alle 300 codes weer staan) is ook te bezichtigen, hiervan zijn de resultaten uiteraard pas later te zien, hiervan staan 4 planten per code binnen naast de andere proeven. Onze kruisingen voor zowel de snijteelt als potteelt zijn gebaseerd op harde bloemen (doorkleur/houdbaar!!), fraaie kleuren, gezondheid en bloeirijkheid (wintersnoei of dooroogst snij, re-blooming pot) en goede vertakking.

De open dag vindt plaats op ons bedrijf Rijneveld 122 A te Boskoop. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. U behoeft zich dit keer niet aan te melden.
Hortensiaklanten mogen deze uitnodiging uiteraard delen met hun handelsrelaties!!!

U bent van harte welkom en hopelijk tot ziens.

namens Kolster BV en Horteve Breeding,
Peter Kolster (Kolster BV), Arie Blom (veredeling)
Kees Eveleens (Horteve Breeding), Suzanne Hesemans (veredeling)